2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

boružių viršvalandžiai

"jau rugpjūtis!" - moja pirštu kalendorius ir veja mane iš laisvo oro direktorės kabineto. nuo šiol naktiniai romanai su rusvais knygų puslapiais, šokoladiniai pyragai skardose ir raudoni boružių šokiai pievose yra atleidžiami iš darbo. ką bekalbėti apie kakavos kvepalais kvepiančius puodelius ir per tris mėnesius spėjusias pasenti basutes - dangoraižes!
visi ilgai triūsę laisvo oro direktorės sekretoriai iškeliauja. mieli darbuotojai išvežami į didžiulę kartoninę dėžę, kurios pavadinimas kaip vaisiniai ledai tirpsta kiekvieno uniformuoto gimnazisto, kiekvieno plinkančio statybininko ir kiekvienos daugiavaikės mamos burnoje. dėžės pavadinimas, kaip ir pati dėžė, viduje, kažkur ten, po kaire ausimi ir kairiu pečiu, ištisus devynis mėnesius neduoda ramybės.
o dabar, gimnazistai, statybininkai ir mamos traukia plačią lipnią juostą ir izoliuoja kartoninę dėžę nuo viso kito burnoje netirpstančio pasaulio devyniems mėnesiams ir paslepia ją savyje, giliausiame kampelyje, po ląstelėmis, kapiliarais ir eritrocitais. na, gal kokį kraštelį ir palieka neužklijuotą, kad žydras drugelis dešiniu sparnu galėtų šoną pakutenti.
pats laikas pakuoti dėžę ir man, kol kalendorius dar laisvo oro direktorės pareigų neatėmė.
ei, vasara, tu kutensi mano kairį, dešinį ir visus kitus šonus ištisus devynis mėnesius! nes mėlynių ir šokolado į vasaros dėžę prikroviau pakankamai.


keletas daiktų iš dėžės:)



10 komentarų:

  1. negaliu patikėti, kad per šiuos metus spėjai dar tik 5 įrašus parašyti. taip liūdna. bet užtad smagu ragauti kažką naujo ir dar kai taip skaniai atrodo :) myluoju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. už daugiavaikes motinas ir statybininkus palaižyčiau žandą. nors iš mano pusės būtų visai kitaip pažiūrėta. numylėtoji, leistaisi pamylėta kada?

    AtsakytiPanaikinti
  3. kada bus naujų įrašų? jau širdis jų pasiilgo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ir manoji širdis įkvėpimo paukštės apsilankymo ilgisi...
      tikiuosi, ji neužtruks:)

      Panaikinti
  4. Aisteeee, negi akademijoje negimė įkvėpimas?.....

    AtsakytiPanaikinti
  5. man regis, kad tu nelabai myli mus, tavo kūrybos mylėtojus :((

    AtsakytiPanaikinti